Web Analytics Made Easy - Statcounter

عصر ایران؛ مجله تصویری سلاح نیروی دریایی آمریکا برخی از قدرتمندترین و خطرناک‌ترین شناورهای جهان در رو و زیر سطح دریا را در اختیار دارد. زیردریایی ها بخشی کلیدی از یک ناوگان دریایی هستند و همچنین نقش مهمی در گروه های حمله ناو هواپیمابر ایفا می کنند. 

زیردریایی های کلاس گرگ دریا (Seawolf Class) از جمله این شناورهای زیرسطحی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این زیردریایی های تهاجمی سریع مجهز به راکتور هسته ای از خطرناک‌ترین نمونه ها در جهان محسوب می شوند. به واسطه توانایی بالا در پنهان ماندن از دید نیروهای دشمن، از زیردریایی های کلاس گرگ دریا به عنوان اف-22 دنیای زیردریایی ها نام برده می شود.

نگاهی گذرا به زیردریایی های کلاس گرگ دریا

زیردریایی های کلاس گرگ دریا جانشین زیردریایی های کلاس لس آنجلس محسوب می شوند. توسعه آنها در سال 1989 آغاز شد و تا سال 2005 ادامه داشت.

نخستین زیردریایی کلاس گرگ دریا در سال 1997 خدمت در نیروی دریایی آمریکا را آغاز کرد و تا به امروز سه فروند زیردریایی از این کلاس ساخته شده که شامل یواس‌اس سی‌ولف، یواس‌اس کنتیکت و یواس‌اس جیمی کارتر می شوند. هر سه زیردریایی در حال حاضر فعال هستند، اگرچه قرار بود تعداد زیردریایی های کلاس گرگ دریا 29 فروند باشد.

بودجه محدود و پایان جنگ سرد از دلایل اصلی لغو ساخت 26 فروند زیردریایی دیگر کلاس گرگ دریا بودند. زیردریایی های این کلاس جنگ افزارهایی ارزان نیستند. ساخت هر فروند زیردریایی کلاس گرگ دریا تقریبا 3 میلیارد دلار هزینه به همراه دارد و هزینه ساخت گران‌ترین آنها یعنی یو‌اس‌اس جیمی کارتر برابر با 3.5 میلیارد دلار بوده است.

در مقطعی، آمریکا تصمیم گرفت که 12 فروند زیردریایی کلاس گرگ دریا با هزینه کلی 33.6 میلیارد دلار را تولید کند، اما این تصمیم با پایان جنگ سرد بایگانی شد. زیردریایی کلاس گرگ دریا گران‌ترین زیردریایی آمریکا و پس از زیردریایی فرانسوی کلاس تریومفان (Triomphant Class) دومین زیردریایی گران قیمت جهان است.

با معرفی زیردریایی های کلاس ویرجینیا، کلاسی کوچک‌تر و ارزان‌تر نسبت به کلاس گرگ دریا، به نوعی آنچه کلاس گرگ دریا آغاز کرده بود در حالت مقرون به صرفه‌تر ادامه یافت.

قابلیت های زیردریایی های کلاس گرگ دریا به طور خاص با مد نظر قرار دادن درگیری های فرضی با روس ها طراحی شده بود. کلاس گرگ دریا برای دفاع و حمله به زیردریایی های کلاس آکولا و کلاس تایفون روسیه که دومی قابلیت حمل موشک بالستیک را دارد، طراحی شد.

زیردریایی کلاس گرگ دریا ظرفیت حمل 50 موشک کروز یو‌جی‌ام-109 تاماهاوک را دارد که می توانند علیه اهداف در دریا و خشکی بکار گرفته شوند. سامانه های دیگر این زیردریایی ها مانند سونار و رادارها نیز بسیار پیشرفته و توانمند هستند. زیردریایی های کلاس گرگ دریا از یک راکتور هسته ای اس6دبلیو نیرو می گیرند که توانایی تولید 45 هزار اسب بخار نیرو را دارد. ره رغم قدرت بالای راکتور، زیردریایی می تواند نسبتا بی سر و صدا فعالیت کند.

در آزمایش های صورت گرفته زیردریایی های کلاس گرگ دریا موفق شده اند تا ژرفای 490 متری آب پایین بروند.

چرا کلاس گرگ دریا از خطرناکترین زیردریایی های تهاجمی جهان است

اگرچه تنها سه فروند زیردریایی کلاس گرگ دریا تولید و در نیروی دریایی ارتش آمریکا خدمت می کنند اما به طور قطع از مرگبارترین نمونه ها در نوع خود هستند.

همان گونه که پیشتر اشاره شد، فعالیت بی سر و صدای زیردریایی های کلاس گرگ دریا به پنهان ماندن آنها از سامانه های سونار دشمن و انجام حملات مخفیانه کمک می کند. در ترکیب با سرعت بالا، این زیردریایی ها برای نیروی دریایی دشمن خطری جدی محسوب می شوند.

در حالت بی صدا، زیردریایی های کلاس گرگ دریا می توانند با سرعت 20 گره (37 کیلومتر بر ساعت) حرکت کنند و بیشینه سرعت آنها نیز برابر با 35 گره (65 کیلومتر بر ساعت) است.

اژدرها و موشک های پیشرفته گرگ دریا پیش از ردیابی خود زیردریایی می توانند آسیب های جدی به کشتی های دشمن وارد کند. نسبت به کلاس لس آنجلس، زیردریایی های کلاس گرگ دریا می توانند تقریبا دو برابر موشک بیشتر حمل کنند.

تنها دلیل محدود شدن تولید زیردریایی های کلاس گرگ دریا به سه فروند، هزینه تولید چشمگیر آنها بوده است. اما این سه فروند همچنان فعال هستند و به عنوان خطرناک‌ترین زیردریایی های تهاجمی جهان مطرح هستند.

 

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: فروند زیردریایی ترین زیردریایی نیروی دریایی زیردریایی ها خطرناک ترین سه فروند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۲۲۹۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زهر چشمی که ایران در حمله به «نواتیم» از نتانیاهو گرفت، بی‌سابقه بود

ضربه کاری بی‌سابقه‌ای که ایران با وجود اعلام قبلی به پایگاه نظامی نواتیم وارد کرد، به نتانیاهو فهماند که اگر جنگ واقعی آغاز شود، چیزی از امکانات نظامی اسرائیل نخواهد ماند.

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: در این باره روزنامه دنیای اقتصاد در تحلیلی می‌نویسد: پس از گذشت دو هفته از حمله ترکیبی موشکی و پهپادی ایران به اسرائیل، و با انتشار ابعاد تازه‌ای از این حمله، می‌توان ادعا کرد کیفیت حمله بالستیکی ایران به این پایگاه راهبردی، حتی در تصمیم نتانیاهو در خودداری از حمله تلافی‌جویانه به ایران مؤثر بوده است. پایگاه هوائی نِواتیم متعلق به نیروی هوائی اسرائیل در ۱۵ کیلومتری جنوب شرقی شهر بئرشبع در صحرای نقب قرار دارد. این پایگاه عظیم با سه باند با طول‌های مختلف پروازی میزبان جت‌های رادارگریز اف ۳۵، هواپیماهای ترابری، هواپیماهای ‌تانکر و هواگردهای شناسایی و تشخیص الکترونیکی است.

پس از آنکه سخنگوی ارتش اسرائیل، حمله ایران به این پایگاه را کم‌اهمیت و جزئی اعلام کرد، این رسانه‌های آمریکایی بودند که از قول منابع آگاه اعلام کردند، ضربات موشکی ایران، «چیزی بیش از ضربات جزئی اعلام‌شده از سوی اسرائیل بوده است». ما اکنون می‌دانیم که یکی از باندها با صدمه جدی مواجه شده، یکی از هواپیماهای پهن‌پیکر اسرائیلی از نوع سی ۱۳۰ (که البته این نوع هواپیماها کاربردهای شناسایی - الکترونیکی هم دارد) آسیب دیده و همچنین یک آشیانه اف ۳۵ و یک انبار قطعات یدکی نیز منهدم شده‌اند. در ابتدا، تعداد موشک‌های برخورد کرده به پایگاه، ۳ فروند، سپس ۵ فروند و بعد ۹ فروند اعلام شد. رسانه‌های غربی احتمالا با توافق مقامات پنتاگون با انتشار قطره‌ای اطلاعات قصد دارند تا یک نکته را به مقامات اسرائیل گوشزد کنند: «اگر آمریکا کمک نمی‌کرد چیزی از پایگاه نواتیم باقی نمی‌ماند».

اما چرا حمله به نواتیم، نتانیاهو را از پاسخ جدی باز داشت؟ از مجموع پرتابه‌های ایران، ۱۲۰ فروند موشک بوده‌اند و رهگیری این نوع موشک‌ها به دلیل شیوه حرکت بسیار سخت است. اگرچه سایر موشک‌ها را هواپیماهای جنگی اسرائیل و متحدانش، سامانه گنبد آهنین یا حتی فلاخن داوود می‌توانند (با درصد زیاد) از بین ببرند، اما این تجهیزات در برابر موشک بالستیک ناتوان از انهدام (و حتی رهگیری) هستند. موشک‌های بالستیک ایران (حتی انواع قدیمی‌تر) از لحظه پرتاب، ظرف دو دقیقه از جو خارج شده، ۹ دقیقه خارج از جو به حرکت خود ادامه می‌دهند و در یک دقیقه آخر با سرعت ۶تا ۸ برابر صوت به سمت هدف حرکت می‌کنند. اسرائیل دربرابر این نوع موشک‌ها با محدودیت مواجه است. تنها سامانه ارو (پیکان) قادر به درگیری با این نوع موشک‌هاست؛ اما این سامانه به دلیل لانچرهای کم‌تعداد، با محدودیت تعداد موشک مواجه است. اطلاعات ارتش آمریکا نشان می‌دهد که اگر حمایت ناوشکن‌های آمریکایی مستقر در مدیترانه از «نواتیم» نبود، احتمالا بیش از ۲۰ موشک به این پایگاه اصابت می‌کرد.

دوباره به شب ۲۵ فروردین بازگردیم. اگر ایران حمله را از قبل اطلاع نمی‌داد، به‌جای موشک‌های قدیمی‌تر، از فتاح ۲ یا خیبرشکن و خرمشهر استفاده می‌کرد و تعداد موشک‌ها را دو برابر می‌کرد، چه رخ می‌داد؟ اسرائیل تعدادی از بهترین دارایی‌های خود نظیر هواپیماهای شناسایی و پیش‌اخطار گلف استریم، سوخت‌رسان‌های ۷۰۷ و از همه مهم‌تر بخشی از اف۳۵‌ها را از دست می‌داد. پس قدرتی برای حمله متقابل به ایران نمی‌یافت. واقعیت این است که نیروی هوائی اسرائیل برای حملات کوتاه و پرتعداد تجهیز شده و برای حمله به کشوری در ۱۲۰۰ کیلومتری، تجهیزات کافی ندارد. اسرائیل تنها از ۳۹ فروند اف ۳۵ برخوردار است و نباید از یاد برد که سایر تجهیزاتش رادارگریز نیستند. این تعداد هواپیما برای یک حمله بزرگ کافی نیستند. اسرائیل مشکل کمبود سوخت‌رسان دارد و اگر ۷۰۷‌های سوخت‌رسانش را که تنها ۷ فروند هستند، از دست دهد، حتی قادر به یک حمله محدود به ایران نیز نیست. (به همین دلیل هم بخشی از آنها را به آلمان فرستاد تا از دسترس ایران دور باشد.)

حمله ایران به نواتیم به نتانیاهو نشان داد که هرگز بدون آمریکا حریف جدی برای ایران نیست. ایران بیش از ۱۷پایگاه هوایی، صدها پایگاه موشکی با هزاران سیلوی پرتاب دارد و حمله به چنین اهدافی نیاز به هزاران بمب‌افکن و صدها ‌تانکر سوخت‌رسان دارد. اگر قرار باشد که ایران، سه پایگاه اصلی اسرائیل را زیر بارانی از موشک بالستیک بگیرد، در کمتر از یک هفته توان هوائی اسرائیل به کمتر از نصف کاهش می‌یابد.

به نظر می‌رسد گزارش فرماندهان ستاد مشترک ارتش اسرائیل (که اتفاقا در کابینه جنگ او نقش اساسی دارند) در ممانعت از حمله اسرائیل تاثیر جدی داشته است. سال‌ها قبل یک افسر ارشد سیا در دولت اوباما گفته بود که اسرائیلی‌ها مایلند تا آخرین سرباز آمریکایی با ایران بجنگند، آنها علاقه‌ای به درگیری طولانی نظامی با ایران ندارند. این عملیات به ایران نیز نشان داد که حمایت آمریکا از اسرائیل بی‌چون و چرا نیست و اگر ایران حتی به اسرائیل حمله‌ قانونی داشته باشد، حتی از نتانیاهو و کابینه جنگ‌طلب او نیز کاری ساخته نیست.

دیگر خبرها

  • در ساخت زیردریایی و شناورهای زیرسطحی به بومی‌سازی رسیدیم
  • خسروپناه: اگر معلم جلوتر از پارادایم فکری دانش آموز حرکت نکند،‌ جا می‌ماند
  • پاکستان اولین زیردریایی پیشرفته خود را از چین تحویل گرفت
  • دنبال فوتبال تهاجمی هستیم
  • انتشار گزارش مکتوب از وضعیت حقوق بشر در ایران
  • چین: فیلیپین اراده پکن برای حفاظت از حاکمیت خود را به جالش نکشد
  • فرشباف: تراکتور باید بسته بازی کند و به خط حمله استقلال فضا ندهد/تماشاگران بدانند هنوز فرصت کسب سهمیه آسیا وجود دارد
  • زهر چشمی که ایران در حمله به «نواتیم» از نتانیاهو گرفت، بی‌سابقه بود
  • آتش‌ سوزی ۲ فروند لنج در چابهار؛ یک نفر فوت کرد
  • هشدار دانشمندان در مورد «سندرم غرق شدگی» شهر‌های ساحلی جهان