Web Analytics Made Easy - Statcounter

عصر ایران؛ مجله تصویری سلاح - فناوری زیردریایی ها طی دهه های اخیر پیشرفت قابل توجهی داشته است. زیردریایی های هسته ای قرن بیست و یکم نمونه هایی سریع، رادارگریز و مرگبار هستند. برای جلوگیری از تسلط غیرقابل کنترل این قبیل شناورهای زیرسطحی، ارتش ها در نقاط مختلف جهان بالگردهای نظامی ویژه ای را برای جنگ ضد زیردریایی توسعه داده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بالگردهای جنگ ضد زیردریایی سال هاست که مورد استفاده قرار می گیرند و آنها نیز طی سال های اخیر پیشرفت های چشمگیری را تجربه کرده اند. یکی از بهترین نمونه ها در این زمینه بالگرد سیکورسکی اماچ-60آر شاهین دریا است که در ادامه بیشتر با آن آشنا می شویم.

اماچ-60آر شاهین دریا: بهترین در کلاس خود

سیکورسکی ام‌اچ-60 شاهین دریا یک بالگرد دو موتوره چند ماموریتی است که نخستین بار در سال 1984 برای خدمت در نیروی دریایی آمریکا معرفی شد. انواع مختلف بالگرد سیکورسکی شاهین دریا دارای قابلیت های جنگ ضد زیردریایی، جنگ ویژه دریایی، جستجو و نجات رزمی، و موارد دیگر هستند.

در نقش جنگ ضد زیردریایی، نسخه ام‌اچ-60آر شاهین دریا به عنوان کارآمدترین گزینه در جهان شناخته می شود. این بالگرد از سال 2006 وارد خدمت در نیروی دریایی آمریکا شد و به عنوان ترکیبی از مدل های اس‌اچ-60بی و اس‌اچ-60اف طراحی شده بود.

ام‌اچ-60آر شاهین دریا به سامانه ها و حسگرهایی مانند سامانه هشداردهنده نزدیک شدن موشک ای‌ان/ای‌ای‌آر-47، سامانه الکترواپتیکال ای‌ان/ای‌ای‌اس-44، سامانه فریب دهنده ای‌ان/ای‌ال‌ئی-39، مسدودکننده فروسرخ ای‌ان/ای‌ال‌کیو-144، و سامانه اقدامات پشتیبانی الکتریکی ای‌ان/ای‌ال‌کیو-210 مجهز است.

از دیگر سامانه ها و حسگرهای مورد استفاده در این بالگرد می توان به رادار چند حالته ای‌ان/ای‌پی‌اس-147 (بعدا با سامانه ای‌ان/ای‌پی‌اس-153 جایگزین شد)، سونار فرکانس پایین هوابرد پیشرفته ای‌ان/ای‌کیو‌اس-22، سامانه رادیویی ای‌ان/ای‌آر‌سی-210، سامانه پیوند داده ناوگان هوابرد پیشرفته ای‌ان/اس‌آر‌کیو-4، سامانه موقعیت‌یابی رادیویی صوتی ال‌ان-100جی و همچنین سامانه ناوبری لختی اشاره کرد. در سال 2020، این بالگرد به یک ردیاب ناهنجاری مغناطیسی نیز مجهز شد.

اگر ماموریت مستلزم حمله به یک زیردریایی متخاصم باشد، بالگرد شاهین دریا می تواند اژدرهای با قابلیت شلیک از هوا ام‌کی-53 و موشک های هل‌فایر را شلیک کند. شاید متوجه شده باشید که تعداد حسگرها و سامانه های مورد استفاده در این بالگرد بیشتر از تسلیحات آن است. باید به این نکته اشاره داشت که جنگ ضد زیردریایی بیشتر شامل تشخیص زیردریایی های متخاصم می شود زیرا این بخش دشوار ماموریت محسوب می شود. سامانه ها و حسگرهای پیشرفته بالگرد سیکورسکی ام‌اچ-60آر را به گزینه ای بسیار کارآمد در این زمینه تبدیل می کنند.

عملکرد در برابر یک زیردریایی پیشرفته

جدیدترین و پیشرفته‌ترین بالگردهای ضد زیردریایی با امکانات مناسب در ردیابی زیردریایی ها بسیار موثر عمل می کنند. اما سامانه های ام‌اچ-60آر در سطحی دیگر قرار دارند. این بالگرد دارای چنان تنوع چشمگیری از حسگرها و سامانه ها است که آن را در ارائه نقش خود بسیار قدرتمند و توانمند می سازند.

در یک عملیات عادی، بالگرد ام‌اچ-60آر می تواند از یک رزم‌ناو، ناوشکن، کشتی تهاجمی آبی‌خاکی یا هر کشتی جنگی مناسب دیگری دارای عرشه فرود عازم ماموریت خود شود. ماموریت می تواند شامل جستجو و ردیابی زیردریایی های متخاصم در نزدیکی کشتی باشد، اگرچه امکان درگیری زیرسطحی نیز برای این بالگرد فراهم است.

اگرچه امروز زیردریایی های پیشرفته بسیار ساکت و پنهان‌کار هستند، اما بالگرد شاهین دریا توانایی بالایی در تشخیص نیروهای متخاصم داشته و می تواند بلافاصله با شلیک اژدر علیه آنها وارد عمل شود. در شرایطی که این بالگرد از توانایی بسیار بالایی در شناسایی زیردریایی ها برخوردار است، گزینه های تهاجمی ضد زیردریایی آن در مقایسه با یک کشتی جنگی مانند یک ناوشکن محدود هستند. از این رو، اگر اژدرهای بالگرد برای نابودی زیردریایی کفایت نکنند، بقیه ناوگان دریایی کار را تمام خواهند کرد.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: جنگ ضد زیردریایی زیردریایی ها سامانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۸۸۳۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قدرتمندترین موتور فضایی چین ۵۰۰ تن پیشرانش تولید کرد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، سازمان علوم آیرواسپیس و فناوری چین(CASC) برنامه موشک لانگ مارچ را مدیریت می کند. CASC اعلام کرده موشک ها با پایان یافتن این مجموعه تست، آماده آزمایش پرواز خواهند بود. این سازمان همچنین به خبرنگاران اعلام کرد ۴ موتور سوخت اکسیژن مایع کروسین موازی در تست انجام شده روز یک شنبه در کل ۵۰۰ تن پیش رانش تولید کردند.

این آزمایش ها در مرکز تست تانگ چوان واقع در شمال غربی ایالت شانشی انجام شده است.

طبق بیانیه CASC این نخستین تست احتراق موازی ۴ موتور بزرگ سوخت اکسیژن مایع کروسین است و موفقیت آمیز بودن آن گام مهمی در برنامه فضایی کشور به شمار می رود.

لی بین معاون مدیر CASC در این باره گفت: تست به طور کامل قابلیت فعالیت و اعتبار موتورها را به طور جداگانه تایید کرد. موتورها اکنون آماده انتقال به مرحله بعدی تست ها هستند.

طبق گزارش CCTV چین ۴ موتور YF 100با فناوری چرخش پمپ عقب طراحی شده اند. این امر در مقایسه با طراحی چرخشی پمپ جلو که به طور معمول به کار می رود، به کاهش اندازه و وزن ساختار موتور منجر می شود.

این جدیدترین نسخه از موتور YF100 با موتور سوخت اکسیژن مایع کروسین است.

کد خبر 6093351 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • تداوم فعالیت سامانه بارشی در هرمزگان/ مواج شدن دریا
  • آغاز فروش فوق العاده و پیش فروش محصولات سایپا
  • آغاز فروش فوق العاده و پیش فروش محصولات سایپا+ قیمت
  • فروش فوق العاده و پیش فروش محصولات سایپا آغار شد | اسامی خودروها، قیمت و زمان تحویل
  • ورود سامانه بارشی به هرمزگان و تلاطم دریا در خلیج فارس
  • قدرتمندترین موتور فضایی چین ۵۰۰ تن پیشرانش تولید کرد
  • فاجعه زیست محیطی؛ خلیج فارس شورتر شد
  • آغاز فروش فوق العاده و پیش فروش محصولات سایپا+جدول
  • سامانه بارشی در راه بوشهر/ صدور هشدار نارنجی
  • هشدار دانشمندان در مورد «سندرم غرق شدگی» شهر‌های ساحلی جهان